Ecet Homemade Burger Köftesi’ni kömür ızgarasında veya ocak üzerinde tavada pişirebilirsiniz. Ya da elektrikli ızgaranızda. Bunun için ısının çok yüksek olması lazım. Piştiğini anlamak içinse bir metal şişi etin ortasına batırıp dudağınıza değdirerek kontrol edebilirsiniz. Eğer hafif ılık bir ısı hissediyorsanız et az pişmiş, eğer duş suyu kadar sıcaklık hissediyorsanız et orta-az pişmiş demektir ki bu ideal pişme derecesidir. Tavada ya da ızgarada pişirdikten sonra 190 derece ısıdaki fırında birkaç dakika bekletmek, etin dinlenmesini sağlayacaktır. Böylelikle içindeki sıvı tekrar tüm dokulara yayılacak ve lezzeti artacaktır.

Yüksek ısıda tercihen demir döküm bir tavayı 3-4 dakika kadar ısıtın. Burgerlerin üstlerine deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiber serpin. Kızgın tavada her bir yüzü 2 dakika olacak şekilde mühürleyin. Pişmiş burgerleri sıcak fırın tepsisine aktarıp fırında 4 dakika daha pişirin. Çıkarıp üstlerine peynir koyun ve fırının üst ızgarasını yakıp altında 30 saniye kadar peynirleri eritin. 3. Burgerler pişerken mayonez, ketçap, kırmızı biberler ve biraz tuz-karabiberi bir kâsede karıştırın, marulları da ilave edip her tarafının bulanmasını sağlayın. Ekmekleri kızartın, burgerleri üstlerine koyun, soslu marulu da döküp servis edin.